Over Dagje portaal van Vlaanderen

Welkom bij Davidsfonds Bassevelde

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

  1. 21 jun t/m 21 sep

    Zomerzoektocht 2024

    De allerleukste zoektocht van Vlaanderen.
Toon alle activiteiten
23 mrt

Dagje portaal van Vlaanderen

Bezoek aan Terneuzen.

zaterdag 23 maart 2024 om 10:30 uur

Graag nodigen wij jullie uit op zaterdag 23 maart voor een bijzondere uitstap naar Terneuzen, de stad die verbonden is met de Schelde, de sluizen en de scheepvaart.

Stap op het treintje en laat je verrassen door de (maritieme) verhalen. Onze gids kent de maritieme geschiedenis van de stad. Tijdens een wandeling maak je kennis met het oude centrum van Terneuzen. Op de imposante sluizen zie je gigantische schepen van heel dichtbij. Kun je ze aanraken of lijkt dat maar zo? Het schutten van de schepen is een vak apart. Weet jij wat er gebeurt? Eenmaal op het water ervaar je de kracht van weer en wind. Schepen passeren je rakelings. Je hoort de motoren ronken en voelt het water opspatten. Heb je zeebenen of wil je toch liever vaste grond onder je voeten?

 De lunch is inbegrepen in de prijs van € 55. Deze bestaat uit twee tot drie broodjes per persoon met verse salades, vleeswaren en kaas. Verse soep + koffie/thee, melk en sap.

We hopen op een gezellige en leerzame dag samen. Graag horen we voor 15 maart of je mee wil gaan. Hou er rekening mee dat er maximaal 24 leden en vrienden meekunnen. 

Inschrijven kan door storten van € 55 per persoon op rekening BE48 8900 8413 7427 van Davidsfonds Bassevelde met vermelding “Dagje Portaal van Vlaanderen’”.

 Praktisch: We verzamelen om 10.30 uur in Terneuzen en zullen de dag afsluiten om 16.30 uur. We gaan met de auto naar daar.

Met steun van de gemeentelijke cutuurraad en de gemeente Assenede.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 55,00
Standaard € 55,00

cultuur@df-bass.be

0479 811372

Labels: Mens & Maatschappij1 sessieActiviteitEuropaLokaalWereldBezoek met gidsCultuurregio Gent