Over Lezing over China door Stefan Blommaert

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

13 jan t/m 11 mei
in Brugge - Concertgebouw

Symfonieorkest Vlaanderen

Mini-abonnement. Uit het concertaanbod voor het concertseizoen 2022-2023 selecteerden we 3 topconcerten van het Symfonieorkest Vlaanderen...
13 jan
in Antwerpen - Koningin Elisabethzaal

Theaterconcert The Tempest

Woelige verbeelding van Shakespeare
09 feb

Lezing over China door Stefan Blommaert

Hoe moeten we reageren op de toenemende invloed van China?  Wat is er aan het bewegen in het China van president Xi, en hoe zal dit ons leven hier in het Westen beïnvloeden?

donderdag 9 februari 2023 van 20:00 uur tot 23:00 uur

Dat China een economische wereldmacht is geworden, dat is wellicht voor iedereen duidelijk.  Maar de Chinese president Xi wil meer.

Hij is vastberaden om weer aan te knopen bij de grootsheid die het land in de loop van zijn lange geschiedenis had.  De visie van China gaat veel verder dan de fabriek van de wereld te zijn, maar het wil ook op technologisch vlak koploper zijn.  Het land wil een militaire grootmacht worden en zijn politieke en culturele invloed wereldwijd doen gelden.  In Azië zijn de geopolitieke ambities van China reeds duidelijk.  In Afrika neemt hun invloed constant toe.  En ook bij ons, in West-Europa is de invloed van China stap voor stap aan het toenemen.  Zo heeft het land via allerlei constructies reeds belangen in twintig Europese havens en honderden bedrijven. 

En dus rest ons de vraag:  “Moeten we bang zijn, reageren of de nieuwe realiteit aanvaarden?”

 Wanneer? Donderdag 9 februari 2023.  Aanvang:  20.00 uur.  Deuren open vanaf 19.00 uur.

 Waar? Gemeenschapscentrum de Bijenkorf, Sportstraat 4 in Assenede

 Kostprijs? 10 Euro bij voorinschrijving, 12 Euro aan de kassa

 Reserveren? Via een mailtje naar bassevelde@davidsfonds.net , en het storten van het inschrijvingsgeld op de rekening BE48 8900 8413 7427 van Davidsfonds Bassevelde met vermelding China.

In samenwerking met Davidsfonds Assenede en de gemeente Assenede.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 12,00
Standaard € 12,00

Info: Telefoonnummer of e-mailadres

Labels: Mens & MaatschappijPolitiekLezing1 sessieActiviteit